Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi.
Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân prevede că durata în care aceştia vor fi cazaţi în adăposturi este de 14 zile lucrătoare.
În această perioadă, câinii:
• vor putea fi revendicaţi de către proprietari (în primele şapte zile lucrătoare de la data înregistrării câinilor în evidenţele adăposturilor);
• vor putea fi revendicaţi sau adoptaţi de către persoane fizice/juridice din ţară sau din străinătate (după trecerea primelor şapte zile şi până la atingerea termenului de 14 zile lucrătoare).
Revendicarea şi adopţia vor fi gratuite.

După trecerea termenului de 14 zile lucrătoare, câinii nerevendicaţi/neadoptaţi vor fi eutanasiaţi. Însă acest lucru se va face avându-se în vedere capacităţile de cazare şi disponibilităţile bugetare. Termenul stabilit pentru eutanasiere va putea fi modificat motivat.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 266 de voturi “pentru”, 23 de voturi “împotrivă” şi 20 de abţineri. Forma adoptată de deputaţi poate fi consultată integral AICI (format PDF).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here