Primăria Capitalei vrea să impună noi măsuri pentru stoparea înmulţirii câinilor vagabonzi.
În acest sens, a fost lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru modificarea HCGMB nr. 243/2009 privind controlul reproducţiei câinilor în Municipiul Bucureşti.
Principalele prevederi se referă la sterilizarea câinilor cu stăpân, instituirea unei taxe de adopţie şi înregistrarea tuturor câinilor într-o bază de date unică.
Sterilizarea câinilor cu stăpân
Conform proiectului menţionat, persoanele fizice, juridice şi ONG-urile care deţin câini în vârstă de peste şase luni vor fi nevoite să-i sterilizeze (în cel mult un an de la intrarea în vigoare a hotărârii).
De asemenea, cei care deţin câini în vârstă de peste patru luni vor fi obligaţi să-i înregistreze în viitoarea bază de date a Administraţiei pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (în cel mult şase luni de la intrarea în vigoare a hotărârii).
Taxă de adopţie pentru câinii vagabonzi
Dacă până acum oricine putea adopta gratuit câini vagabonzi, acest lucru nu va mai fi posibil.
Persoanele fizice şi juridice vor fi nevoite să plătească -la adopţia unui câine- o taxă de 170 de lei. ONG-urile vor putea în continuare să adopte gratuit câini.
Deoarece studiile primăriei arată că în jur de 30% dintre câinii vagabonzi au avut iniţial stăpâni, se vor institui şi restricţii. Mai exact, timp de un an, cei care abandonează câini nu vor avea dreptul să adopte alte animale.
Bază de date cu toţi câinii
Proiectul mai prevede şi că toţi câinii din Capitală (fie că au sau nu stăpâni) vor fi înregistraţi într-o bază de date unică.
De microcipare, crotaliere şi de înregistrarea în baza de date se va ocupa Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.
» Proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea HCGMB nr. 243/2009 privind controlul reproducţiei câinilor în Municipiul Bucureşti poate fi consultat integral AICI (format PDF).

1 COMENTARIU

  1. sa ma obligati sa-mi sterilizez catelusa? ***,ii dati voi bani de vaccinuri,de mancare,o scoateti voi la plimbare? Ii purtati de grija daca se imbolnaveste? Cu ce drept *** sa hotarati voi? Sterilizati *** care isi arunca copii la gunoi!!! Iar voi asa zisi iubitori de animale……..fugiti ca vacile la *** cu cainii la sterilizat in loc sa va revoltati…. Romani fara creier!!!

  2. catelul care este in poza este pt. adoptie? as vrea sa il adopt,am avut un ul la fel si din pacate nu il mai am ,daca puteti sa imi spuneti unde il gasesc .multumesc.dar numai cel care este in fotografie nu altul ,am adoptat un catel dar daca se poate as vrea sa il adopt si pe el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here