Ministrul Educației a anunțat introducerea unui nou tip de bursă pentru elevi, respectiv Bursa de Reziliență, în valoare lunară de 300 de lei. Această schimbare este inclusă într-un proiect de ordonanță de urgență care este supus consultării publice.

Ministrul Educației a explicat că obiectivul a fost să sprijine și să încurajeze dorința de învățare a copiilor din fiecare clasă și școală prin acordarea de burse primilor 30% din elevii fiecărei clase. Ideea de a oferi burse pentru un procentaj din elevii fiecărei clase este văzută ca o modalitate eficientă de a reduce inechitățile și de a-i încuraja pe aceștia să își îmbunătățească performanțele.

Aceste modificări vor intra în vigoare începând cu anul școlar următor. Detaliile privind procesul practic de acordare a burselor vor fi incluse în metodologia de acordare a acestora, care va fi de asemenea supusă consultării publice.

În prezent, elevii pot beneficia de diverse tipuri de burse, cum ar fi cele de excelență, de merit, sociale, tehnologice și pentru participarea școlară a mamelor minore. Aceste categorii se vor menține și în viitor. Totuși, cu implementarea noii legi, numărul beneficiarilor se va tripla. Ordonanța prevede introducerea unui nou tip de bursă – Bursa de Reziliență, care are ca scop motivarea elevilor cu rezultate medii să progreseze. Acesta este un mod de a stimula progresul individual de învățare.

Bursa, în valoare de 300 lei lunar, se va acorda elevilor care obțin cel puțin media anuală 7 și se află printre primii 30% din clasa lor în ceea ce privește rezultatele. De asemenea, elevii cu afecțiuni oncologice sau cronice, care sunt școlarizați pentru o perioadă mai lungă de patru săptămâni în Școli din spital sau la domiciliu, vor fi eligibili pentru Bursa de Reziliență.

Vezi aici pe viitor actele care vor reglementa Bursa de Reziliență

Vezi aici alte articole despre bursele elevilor

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here