Guvernul a aprobat o Hotărâre privind alocarea unor fonduri din rezerva bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzută în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Prin această Hotărâre, bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii va fi majorat cu 1,85 miliarde lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru a susține investițiile derulate cu finanțare europeană în cadrul Programului Transport 2021-2027.

Printre proiectele prioritare incluse se numără finalizarea rețelei primare de transport din România, cum ar fi Loturile 1, 4 și 5 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, Centura București Sud și proiectele conexe, drumul de mare viteză Pitești-Craiova, Autostrada Transilvania, Loturile 2 și 3 ale Autostrăzii Pitești-Sibiu, Centura București și drumurile de conectivitate, precum și Autostrada Tg. Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni.

În plus, bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii va fi suplimentat cu 840 milioane lei din Fondul de rezervă pentru a asigura realizarea jaloanelor din Planul Național de Redresare și Reziliență, care sunt legate de dezvoltarea transportului cu metroul în București și construcția noii linii de metrou din Cluj-Napoca. Lucrările pentru acest proiect din Cluj-Napoca au început ieri, în prezența prim-ministrului României.

 

Vezi aici Hotărârea nr. 600/2024

Vez aici alte articole despre Ministerul Transporturilor

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here