Guvernul a aprobat o Hotărâre pentru alocarea unei sume suplimentare din Fondul de rezervă bugetară, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, destinată suplimentării transferurilor către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Astfel, bugetul Ministerului Sănătății pentru anul 2024 va fi majorat cu 3,078 miliarde lei. Din această sumă, 3,039 miliarde lei sunt alocate drept credite de angajament, iar 39 milioane lei sunt credite bugetare. Fondurile vor fi utilizate pentru asigurarea continuității furnizării materialelor și serviciilor medicale, precum și pentru plata salariilor personalului din casele de asigurări de sănătate și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Conform hotărârii, fondurile provin din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului pentru 2024, prin suplimentarea transferurilor de echilibrare din bugetul Ministerului Sănătății. Aceste credite de angajament vor permite menținerea contractelor dintre casele de asigurări de sănătate și furnizorii de servicii medicale în trimestrul IV al anului 2024, pentru asistența medicală primară, dentară și de specialitate pentru clinici. De asemenea, vor menține valorile punctelor pentru asistența medicală primară și suma lunară pentru asistența medicală dentară, precum și vor majora valoarea punctului pe serviciu medical în ambulatoriul de specialitate pentru clinici de la 4,5 lei la 5 lei.

Creditele bugetare vor acoperi cheltuielile de personal pentru angajații caselor de asigurări de sănătate și ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, până în septembrie 2024.

Ministerul Finanțelor va efectua modificările necesare în structura bugetului de stat, în bugetul Ministerului Sănătății și în structura bugetului Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, pentru a reflecta aceste schimbări.

Vezi aici Hotărârea 754/2024

Vez aici alte articole despre fondul de urgență

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here