Guvernul a decis, în urmă cu puţin timp, ca bugetarii care au lipsit de la serviciu un întreg an calendaristic, fiind în concedii medicale sau în concedii fără plată, să poată beneficia de concediul de odihnă anual. Măsura se aplică salariaților din administrația publică, din regiile autonome cu specific deosebit și din unitățile bugetare.

În cazul în care perioadele de concedii medicale și de concedii fără plată au fost de 12 luni sau mai mari și s-au întins pe doi sau mai mulți calendaristici consecutivi, salariații au dreptul la un singur concediu de odihnă acordat în anul reînceperii activității, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care au lipsit de la serviciu.

Modificările legislative survin ca urmare a unei Hotărâri adoptate astăzi de Executiv, prin care se revizuiesc HG nr. 250/1992 privind concediul de odihnă și alte concedii ale salariaților din administrația publică, din regiile autonome cu specific deosebit și din unitățile bugetare.

Prin hotărârea adoptată astăzi, durata concediului de odihnă anual nu va mai fi condiționată de durata concediilor medicale sau fără plată, iar România se conformează și pune în aplicare dispozițiile articolului 7 din Directiva 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru.

Comisia Europeană, prin scrisoarea de punere în Întârziere-Încălcare nr.2013/4233, consideră că legislația națională din Codul Muncii din România și din HG 250/1992, nu poate fi considerată ca fiind compatibilă cu articolul 7 din Directiva 2003/88/CE și a invitat Guvernul României să prezinte observațiile necesare. Urmare acestei solicitări, România a realizat demersurile legislative de modificare și completare a Codului muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Ai nevoie de HG nr. 250/1992 privind concediul de odihnă și alte concedii ale salariaților din administrația publică? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here