Deși acum 3 zile a postat pe pagina Ministerului de Finanțe un proiect conform căruia sunt amânate de la plată, pentru tot anul 2017, premiile, tichetele cadou, tichetele de masă și voucherele de vacanță, Guvernul a avut întâlniri cu sindicatele și va acorda, începând din vară, tichete de vacanță pentru toți angajații din sectorul bugetar.

Printre măsurile cuprinse în OUG nr. 99/2016 se numără suspendarea acordării de

  • premii;
  • tichete cadou şi tichete de masă;
  • vouchere de vacanță;
  • ajutoare/indemnizații la ieșirea la pensie/trecerea în rezervă.

De asemenea, se prevede menținerea la nivelul în plată a unor indemnizații acordate pentru anumite categorii de beneficiari (indemnizațiile prevăzute de Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice, precum și celor deportate sau prizonieri), prorogarea aplicării unor prevederi din domeniul învățământului, printre care și cea referitoare la acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I — IV din învățământul de stat și confesional, până la 1 ianuarie 2018.

Liderii de sindicat prezenți la discuțiile din cadrul comisiilor de dialog social au declarat că pentru voucherele de vacanță s-a stabilit ca acestea să fie acordate din vara anului în curs, așadar amânarea la plată, conform OUG nr. 99/2016, să se producă doar până la data de 31 iunie 2017. Mai mult, și acordarea fondului de premiere va fi prorogată până la începutul anului viitor și va fi prevăzută în noua lege de salarizare unitară, care ar putea intra în vigoare de la 1 iulie, conform acelorași reprezentanți ai angajaților din sectorul bugetar.

Voucherul va fi în valoare de 1.450 lei, adică valoarea salariului minim garantat în plată.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here