20 Februarie, 2018

Bugetarii ar putea primi liber pe 27 decembrie şi 3 ianuarie

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va decide săptămâna viitoare acordarea a două zile libere suplimentare faţă de liberele prevăzute deja în Codul muncii, scrie Mediafax.

În acest an, prima şi a doua zi de Crăciun (25 şi 26 decembrie) vor pica miercuri şi joi, iar primele două zile ale anului 2014 vor pica la fel. În Codul muncii, acestea sunt zile de  sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Astfel, pentru a lega liberele de sărbători cu zilele de weekend, Guvernul ar urma să acorde bugetarilor încă două zile libere: 27 decembrie şi 3 ianuarie. Acestea vor fi recuperate ulterior.

O să discutăm în Guvern care vor fi zilele libere şi modul în care se recuperează în ianuarie, în aşa fel încât să ţinem cont, totuşi, de realitate. Că, dacă oamenii au liber miercuri şi joi şi îi chemi vineri înapoi la serviciu ca să plece sâmbătă, probabil că e destul de puţin funcţional, a declarat Ponta, potrivit Mediafax.

În acest an, 25 şi 26 decembrie sunt ultimele zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

30 noiembrie (Sf. Andrei) şi 1 decembrie (Ziua Naţională a României) intră tot la categoria zilelor libere, însă salariaţii cu program normal de lucru nu pot beneficia de ele în 2013, deoarece acestea pică în timpul weekend-ului.

Surse: Mediafax, Lege5.ro / Foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Un comentariu

  • Răspunde
    Sorin Dorinel
    noiembrie 29 2013

    Atatea zile libere la romani…mai pune-ti mana la munca, dragilor…

Scrie un comentariu