Deputații au decis instituirea zilei de 15 octombrie ca „Ziua naţională a comerţului electronic”, o zi pentru care autoritățile centrale și locale, dar și societatea civilă pot organiza manifestări sau acțiuni cu scopul informării şi conştientizării cu privire la existenţa acestui tip de comerţ.

Firmele din România au împrumutat de mai ulți ani idea Black Friday, Vinerea Neagră, în ultimele două săptămâni ale lunii octombrie, pentru a organiza reduceri la produsele vândute online. În octombrie 2019, comercianții au raportat vânzări record, de peste 1,2 miliarde de lei.

Proiectul de lege pentru această zi a reducerilor a fost aprobat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 279 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 24 abțineri.

Obiectul de reglementare al proiectului inițiat de zece senatori de la mai multe formațiuni politice prevede instituirea zilei de 15 octombrie ca „Ziua naţională a comerţului electronic”, care poate fi organizată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, de către persoane fizice sau juridice, precum şi de către societatea civilă, împreună sau separate, prin organizarea şi/sau participarea la manifestări sau acţiuni cu caracter social sau ştiinţific, cu scopul informării şi conştientizării cu privire la existenţa comerţului electronic.

Potrivit unui amendament adoptat în comisiile de specialitate, autoritățile administrației publice centrale și locale pot acorda, în limita alocațiilor bugetare aprobate, fonduri din bugetele proprii, precum și suport logistic, pentru organizarea manifestărilor și acțiunilor.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here