20 Iunie, 2019

Biletele de tratament balnear pentru 2016

Chiar în ultima zi a anului trecut, Ministerul Muncii a postat un proiect de hotărâre privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2016, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice. Propunerile şi opiniile privind această reglementare pot fi transmise până pe 9 ianuarie.

Astfel, se reglementează mai clar regulile de stabilire a numărului de bilete de tratament balnear pentru 2016, precum şi modul de acordare, distribuire şi de decontare a acestora.

În acest moment, în unităţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru 2016, au fost asigurate cel mult 59.641 de locuri, repartizate pe maxim 19 serii de trimitere. Plafonul prevăzut în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2016 nr. 340/2015, pentru aceste aproximativ 60.000 de locuri, este 318.243 mii de lei, diferenţa de locuri necesare fiind stabilită prin achiziţia de bilete de la unităţile de profil, achiziţie care trebuie să respecte prevederile OUG nr. 34/2006.

Practic, prin noua hotărâre, ministerul Muncii vrea să reglementeze plafonul destinat procedurii de achiziţie a acestor bilete suplimentare:

 • Casa Naţională de Pensii Publice trebuie să stabilească un preţ maxim/bilet;
 • la încheierea contractelor, se va ţine seama de perioada anului (gradul de ocupare al staţiunii), de gradul de solicitare al staţiunii şi de categoria de confort oefrită, precum şi de nivelul maxim al tarifelor, stabilit de CNPP;
 • locurile achiziţionate se vor repartiza pe maximum 19 serii cu durata de 16 zile, iar preţul biletului de tratament va include tariful pentru 12 zile de tratament.

În aceeaşi hotărâre se stipulează că persoanele beneficiare de prevederile speciale, cele cu caracter reparatoriu, precum şi persoanele asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale, pot beneficia de cel mult 15% din numărul total al biletelor de tratament al CNPP.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

Despre autor  ⁄ Marilena Nedelcu

Marilena Nedelcu este licenţiat al Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti şi jurnalist cu 20 de ani experienţă, în televiziune, în presa scrisă dar şi pe online.

Comentarii

 • Răspunde
  Zina
  iunie 26 2016

  Cum pot beneficia de un bilet de tratament, fiin pensionara?

  • Răspunde
   Florentina
   iunie 28 2016

   Buna ziua sunt pensionar boala si handicap si as dori sa beneficiez de un sejur câteva zile prin casa de pensi astept raspuns multumesc

Scrie un comentariu