Ministerul Fondurilor Europene a anunţat plata a aproximativ 715 milioane de lei către beneficiarii de fonduri structurale şi de coeziune, până la data de 25 martie a acestui an, sumă care reprezintă 60% din valoarea împrumutului contractat de la Trezorerie.

Potrivit unui comunicat de presă emis de MFE, în această lună, beneficiarii de fonduri structurale și de coeziune încasează banii pe cererile de rambursare restante, ca urmare a schimbărilor impuse în sistem de instituţie.

Sumele achitate în această perioadă au fost asigurate dintr-un împrumut de 1,2 miliarde de lei contractat de la Trezorerie la începutul lunii martie. Împrumutul a fost aprobat de Guvernul României prin Hotărârea Guvernului nr. 73/2013, din valoarea acestuia rămânând de achitat aproximativ 485 milioane de lei.

Sursa foto: Lege5.ro

Potrivit declaraţiilor date de Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, se doreşte achitarea cât mai rapidă şi a celorlalte cereri de rambursare, „indiferent de efortul pe care trebuie să-l depună angajatii statului, pentru ca întreaga sumă împrumutată de la Trezorerie să fie virată beneficiarilor în această lună.”.

Cele mai mari sume au fost achitate de:

– Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (AM POR) – aproape 251 de milioane de lei;

– Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu (AM POS Mediu) – circa 169 de milioane de lei; 

– Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POS DRU) – aproape 166 de milioane de lei.

Ca pondere în totalul sumelor alocate prin H.G. nr. 73/2013, AM POR şi AM POS DRU au achitat peste 60% din fonduri, iar AM POS Mediu – peste 50%.


Sursa foto: Lege5.ro

Consultă forma integrală a Hotărârii Guvernului nr. 73/2013 privind alocarea temporară, pentru luna martie a anului 2013, a unor sume din vărsăminte din privatizare ordonatorilor principali de credite cu rol de Autoritate de management, accesibilă gratuit pe Lege5.ro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here