PNL depune luni la Avocatul Poporului sesizarea în vederea contestării la Curtea Constituţională a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Codului Fiscal.

Sesizarea privind OUG nr. 79/2017 va fi depusă la ora 13:00, de către purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă şi de către deputatul Ioan Cupşa, preşedintele Comisiei Juridice a PNL.
PNL  a criticat în repetate rânduri modificările decise de Guvern la Codul Fiscal, ameninţând inclusiv cu moţiunea de cenzură.

PNL a anunţat deja miercuri iniţierea moţiunii de cenzură şi organizarea de proteste în stradă, urmare a măsurilor fiscale adoptate de Guvern. Preşedintele PNL, Ludovic Orban spune că, pentru moţiunea de cenzură, se va apela la ”susţinerea fiecărui partid politic şi a fiecărui parlamentar”.

Ludovic Orban a spus că felul în care acţionează Guvernul ”impune ca necesitate depunerea moţiunii de cenzură”. El a anunţat că liberalii vor protesta în toate formele faţă de măsurile adoptate de Guvern, inclusiv prin marşuri şi mitinguri.

Suntem solidari cu toţi cei care îşi apără munca, salariul, viitorul şi nu acceptă să fie furaţi de acest Guvern”, a mai declarat Orban.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a spus că ceea ce face Guvernului este ”o bătaie de joc” şi o ”harababură fiscală”.

Şi BNS  a ameninţat cu sesizarea Avocatului Poporului în vederea iniţierii unei acţiuni la Curtea Constituţională.

Controversata Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind Codul Fiscal a fost adoptată miercuri şi publicată două zile mai târziu în Monitorul Oficial.

Ai nevoie de Codul Fiscal? Îl poți obține în varianta actualizată, în format .PDF sau .MOBI apăsând AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here