20 August, 2017

Avocatul Corneliu Liviu Popescu da o lectie de drept membrilor CSM. Contrar sustinerilor CSM, maestrul a citat un text de lege care arata ca Plenul functioneaza ca instanta de judecata la solutionarea contestatiilor

Aparatorul sotilor Corneliu si Gabriela Birsan, maestrul Corneliu Liviu Popescu (foto) a adresat o petitie Consiliului Superior al Magistraturii in data de 17.11.2011, in legatura cu motivarea Hotarararii Plenului CSM nr. 729 din 18.10.2011, prin care acest for a respins contestatia judecatorului Birsan pe urmatorul considerent: “Plenul CSM retine ca rolul sau de instanta de judecata se regaseste numai in domeniul raspunderii disciplinare a judecatorilor si procurorilor, iar pentru solutionarea contestatiilor formulate de judecatori si procurori impotriva Hotararilor pronuntate de Sectiile CSM, cu exceptia celor date in materie disciplinara, Plenul este o structura administrativ-functionala”.


Fata de aceasta aberatie din motivarea Hotararii CSM, avocatul Corneliu Liviu Popescu a solicitat prin petitia sa, urmatoarele: “Va rugam sa comunicati tuturor membrilor CSM care au participat la adoptarea Hotararii Plenului indicate supra existenta si continutul dispozitiilor art. 9 din Legea 304/2004, privind organizarea judiciara….: ‘Plenul Consiliului Superior al Magistraturii functioneaza ca instanta de judecata pentru solutionarea contestatiilor formulate de judecatori si procurori impotriva hotararilor pronuntate de Sectiile Consiliului Superior al Magistraturii, cu exceptia celor date in materie disciplinara’”.

Fata de motivarea din Hotararea Plenului CSM aflata in contradictie flagranta cu textul art. 9 din Legea 304/2004, avocatul Corneliu Liviu Popescu a rugat sa i se raspunda la petitie si sa i se justifice cum a fost posibil, pe temeiul indicat, sa i se respinga contestatia si cererea de recuzare a unor membri ai CSM.

O lectie de drept numai pentru Dumbrava!

Avocatul Corneliu Liviu Popescu a adresat in aceeasi data, de 17.11.2011, o a doua petitie catre CSM, referitoare la declaratia presedintelui Horatius Dumbrava, din sedinta publica a Plenului din 18.10.2011, prin care, la solicitarea avocatilor sotilor Birsan, de a se lua act de declararea recursului, s-a replicat: “In masura in care Plenul decide ca se poate formula recurs”. Prin petitia sa, avocatul Popescu a solicitat sa i se comunice presedintelui CSM, Horatius Dumbrava, existenta si continutul dispozitiilor art. 29 alineatul 7 din Legea 317/2004, privind CSM: “Hotararile prevazute la alineatul 5 (Hotararile Plenului privind cariera si drepturile judecatorilor si procurorilor- n.s) pot fi atacate cu recurs de orice persoana interesata”. Avocatul Corneliu Liviu Popescu asteapta sa i se raspunda la petitii in termenul legal daca I s-a comunicat presedintelui CSM textul de lege indicat.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu