Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal s-a autosesizat în legătura cu posibilitatea încălcării anumitor reguli prin publicarea online de către ANAF a listei persoanelor fizice cu datorii, potrivit Mediafax. Reprezentanţii ASPDCP au declarat pentru agenţia de presă că rezultatul anchetei va fi publicat, cel mai devreme, la sfârşitul săptămânii.

Dacă la începutul acestei luni, ANAF a făcut publice listele contribuabililor mari şi mijlocii care înregistrează obligații restante la bugetul de stat la data de 31 martie 2016, luni au fost publicate şi listele cu persoanele fizice datornice.

Printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei, Agenţa Naţională de Administrare Fiscală a anunţat lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, aceasta putând fi accesată şi descărcată aici.

Lista conţine numele persoanelor fizice care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere. Aspectul problematic constă în faptul că prin aceasta se fac publice numele, prenumele şi alte informaţii ce pot duce la identificarea unui cetăţean, date cu caracter sensibil/protejat.

Potrivit Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, prin date cu caracter personal se înţelege orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori specifici identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Ai nevoie de Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here