20 August, 2017

Au început înscrierile la “Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”

Tinerii (16-30 de ani) din statele membre ale Uniunii Europene se pot înscrie până pe 20 ianuarie 2014 la un concurs privind dezvoltarea şi integrarea UE şi aspectele legate de identitatea europeană.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul concursului, “Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni” este acordat proiectelor care promovează înţelegerea europeană şi internaţională, favorizează dezvoltarea unui sentiment comun al identităţii şi al integrării europene şi reprezintă modele pentru tinerii care trăiesc în Europa şi oferă exemple concrete de cetăţeni europeni care trăiesc împreună în cadrul unei comunităţi.

Cel mai bun proiect va primi 5000€, iar următoarele două – 3000€, respectiv 2000€. Totodată, cei trei laureaţi vor fi invitaţi să viziteze Parlamentul European (la Bruxelles sau la Strasbourg).

Pe lângă premii, reprezentanţii celor 28 de proiecte naţionale care vor fi selectate vor fi invitaţi într-o excursie de patru zile în Aachen (Germania).

Înscrierile se pot face aici, iar regulamentul complet al concursului este accesibil aici.

Premiul este acordat anual de către Parlamentul European şi Fundaţia pentru Premiul Internaţional Charlemagne de la Aachen.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu