Guvernul a aprobat o Hotărâre pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea ambroziei. Hotărârea menține obligativitatea pentru autoritățile administrației publice locale de a identifica anual terenurile infestate cu ambrozie și de a soma proprietarii sau deținătorii acestora să ia măsurile necesare pentru prevenirea instalării sau răspândirii acestei buruieni.

Noile reglementări includ:

  • Obligația de a distruge buruiana ambrozia pe tot parcursul anului.
  • Posibilitatea ca proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și bazinelor piscicole să solicite autorităților administrației publice locale să efectueze lucrările de combatere a buruienii contra cost, în cazul în care aceștia nu pot realiza distrugerea din motive justificate.
  • Autoritățile administrației publice locale pot efectua lucrările de combatere a ambroziei în locul proprietarilor sau deținătorilor de terenuri, administratorilor drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și bazinelor piscicole care nu au realizat aceste lucrări nici în perioada de înflorire a plantei, nici după avertismentul emis de autoritățile locale.

Vezi aici Hotărârea nr. 609/2024

Vez aici alte articole despre combaterea ambroziei

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here