În perioada Paştelui apar numeroase probleme de sănătate din cauza alimentaţiei inadecvate. De aceea, Ministerul Sănătăţii a publicat o serie de recomandări care privesc consumul de alimente din această perioadă.
Specialiştii de sănătate publică ai ministerului atrag atenţia că aceste recomandări sunt în special pentru persoanele care au ţinut post înainte de Paşte.
Principalele recomandări:
• trecerea de la alimentaţia de post la cea normală trebuie făcută treptat;
• carnea, preparatele de miel / ied şi produsele alimentare trebuie cumpărate din locuri care au fost controlate sanitar-veterinar şi care pot certifica acest lucru;
• mâncărurile care au la bază carnea de miel / ied trebuie consumate în cantităţi moderate;
• trebuie evitat atât excesul alimentar, cât şi cel de băuturi alcoolice;
• alimentaţia trebuie să fie diversificată şi să cuprindă legume, fructe, lactate şi cereale;
• hidratarea trebuie să fie, de asemenea, una adecvată;
• activitatea fizică este recomandată;
• cei cu probleme cardiace trebuie să evite mâncărurile bogate în grăsimi şi sare;
• diabeticii nu trebuie să-şi întrerupă tratamentul prescris de doctori.
Sursa: Ministerul Sănătăţii