Asociaţia de Promovare Litoral-Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistice din România au solicitat Guvernului să emită un act normativ pentru declarea zilei de 2 mai 2014 ca zi naţională liberă.

La baza acestei cereri se află asigurarea mai multor zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului, ţinând cont de faptul că, în acest an, Ziua Internaţională a Muncii, zi liberă legală prevăzută în Codul Muncii, este într-o zi de joi.

“Ca şi anul trecut, această solicitare a celor două organizaţii a fost făcută în vederea sprijinirii turismului românesc, ţinând cont de faptul că, în toate destinaţile turistice din România, agenţiile de turism, hotelierii şi autorităţile locale au pregătit pachete speciale de cazare pentru mini-vacanţa de 1 Mai, precum şi activităţi specifice: concerte, concursuri, spectacole etc”, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, Agenţiei Mediafax.

Zile libere 2014

În acest an, bugetarii vor avea parte de 12 zile declarate libere prin Codul Muncii, însă doar nouă sunt în timpul săptămânii. Potrivit reglementărilor legislative, zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează, aplicate pe calendarul 2014, sunt:

  • Prima zi (1 ianuarie – miercuri) şi a doua zi (2 ianuarie -joi) a Anului Nou;
  • Prima zi (20 aprilie – duminică) şi a doua zi (21 aprilie – luni) de Paşti;
  • Ziua Internaţională a Muncii (1 mai -joi);
  • Prima zi (8 iunie – duminică) şi a doua zi (9 iunie – luni) de Rusalii;
  • Adormirea Maicii Domnului (15 august – vineri);
  • Sfântul Andrei (30 noiembrie – duminică);
  • Ziua Naţională a României (1 decembrie – luni);
  • Prima zi (25 decembrie – joi) şi a doua zi (26 decembrie – vineri) de Crăciun;

zilelibere

Sursa foto: Lege5

Sursa: Mediafax | Foto: Sxc.hu

––––––––––(P)––––––––––

Legislaţia românească este accesibilă în Lege5 – soft de documentare legislativă disponibil în variantele Online, Desktop şi Mobile.

Destinat atât specialiştilor, cât şi novicilor, Lege5 este bazat pe un motor de căutare performant şi uşor de folosit. Totodată, Lege5 oferă o bază de date (actualizată constant) ce acoperă atât legislaţia românească şi europeană, cât şi jurisprudenţa românească şi europeană. Baza include gratuit toate documentele publicate în Monitorul Oficial, dar şi achiziţii publice, modele şi formulare.

Află mai multe despre Lege5 de AICI.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here