Începând cu data de 15 septembrie 2012, asigurații RCA vor avea acces la informațiile privind istoricul daunelor proprii, înscris în baza de date CEDAM, potrivit unui comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Primele de asigurare aferente asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) depind de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul unui vehicul într-o perioadă de referinţă, așa cum prevăd reglementările în vigoare cu privire la sistemul bonus-malus.

Totodată, a fost implementată o metodă prin care și societățile de asigurare au posibilitatea interogării bazei de date CEDAM în vederea stabilirii istoricului de daunalitate pentru potențialii asigurați prin utilizarea serviciului web aferent sistemului bonus-malus.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor întreține și administrează baza de date CEDAM.

Informațiile din această bază de date sunt centralizate de la societățile de asigurare, care sunt posesorii de drept ai acestor informații.

CSA nu are dreptul legal de a modifica aceste date. Responsabilitatea pentru colectarea, transcrierea, încărcarea și modificarea polițelor RCA revine exclusiv societăților de asigurare emitente.

Sursa: Comisia de Supraveghere a Asigurărilor

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here