Din septembrie 2014, service-urile auto vor fi obligate să asigure clienţilor posibilitatea de a asista vizual, direct sau prin intermediul unui sistem video, la intervenţiile făcute asupra autovehiculelor lor. În caz contrar, operatorilor economici le vor fi suspendate autorizaţiile tehnice de funcţionare.

În Monitorul Oficial nr. 146/2013 a fost publicată Legea 51/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 82/2000 privind autorizarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, precum şi de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz.

Noua lege va intra în vigoare la trei luni de la publicarea în Monitorul Oficial, adică pe data de 19 iunie 2013. Însă alineatul 2 al articolului trei -care face referire la obligativitatea operatorilor economici de a asigura posibilitatea ca beneficiarii să asiste la intervenţiile din service- va intra în vigoare la 18 luni de la data publicării legii, adică în septembrie 2014.

În lipsa îndeplinirii condiţiilor de la art. 3 alin. 2, operatorilor economici le vor fi suspendate de drept autorizaţiile tehnice de funcţionare emise de Registrul Auto Român până la constatarea îndeplinirii acestora.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri publicate pe LegeStart.ro? Urmăreşte-ne pe Facebook şi Twitter!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here