Aplicaţia mobilă Inspectorul Pădurii, dezvoltată de Indaco Systems cu titlu gratuit, poate fi descărcată din App Store şi pentru terminale mobile care utilizează sistemul de operare iOS. La jumătatea lunii iulie, a fost anunţată lansarea acestei aplicaţii pentru verificarea unui transport de masă lemnoasă, prin introducerea unui numar de înmatriculare auto, valabilă pentru utilizatorii de sisteme Android.

Scopul acestui instrument îl constituie monitorizarea electronică şi informatică a procesului de exploatare şi transport al masei lemnoase din ţară, dorindu-se ca, spre deosebire de Radarul Pădurilor, să se dea acces direct populaţiei la baza de date SUMAL (baza de date oficială).

Cum funcţionează aplicaţia?

Mecanismul de funcţionare este unul extrem de simplu – orice persoană care observă un transport de lemne poate afla dacă acesta este legal sau nu prin introducerea numărului de înmatriculare al autovehicului în aplicaţia instalată pe telefonul mobil.

Prin conectarea la baza de date oficială, Inspectorul Pădurii va afişa automat un mesaj de informare privind validitatea codului de transport al masei lemnoase.

Dacă acesta este valid, mesajul va include data validării, numărul vehiculului, tipul de lemn transportat şi volumul total al masei lemnoase.

În cazul în care codul nu este valid, va fi afişat următorul mesaj „Nu există Cod Online generat în ultimele 72 de ore pentru numărul auto verificat”. Acest lucru implică posibilitatea ca vehiculul în cauză să transporte lemn exploatat ilegal, situaţie în care trebuie apelat numărul unic de urgenţă 112. Dispecerii vor anunţa ulterior Poliţia şi reprezentanţii Gărzii Foresteriere care trebuie să intervină prin oprirea transportului şi verificarea legalităţii documentelor.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here