De astăzi şi până pe 15 iulie 2013, producătorii de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate pot depune cereri pentru a obţine sprijin financiar din fonduri europene, conform unui comunicat de presă al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
Cererile de plată sunt pentru anul 2013 şi se fac în cadrul unei scheme de ajutor care este finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă. Persoanele care pot beneficia de acest sprijin financiar sunt crescătorii de vaci de lapte şi/sau de bivoliţe de lapte şi/sau de taurine din rase de carne şi/sau de metişi cu rase de carne.
“Solicitanţii trebuie să depună o cerere per beneficiar pentru toate exploataţiile deţinute (cu cod de exploataţie înregistrat în RNE al ANSVSA), la centrul judeţean APIA pe a cărui raza teritorială se află exploataţia cu cel mai mare număr de animale”, se arată în comunicatul de presă.
CE CONDIŢII DE ACORDARE SUNT?
În informaţiile furnizate de APIA sunt precizate şi condiţiile generale pentru acordarea sprijinului financiar:
• exploataţiile să fie localizate în zonele defavorizate din România;
• bovinele din exploataţii să fie identificate şi înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor;
• producătorii să aibă registrul individual al exploataţiei;
• bovinele din exploataţie să fie cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor.
Sursa: APIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here