Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale – ANPCDEFP, prin Programul Tineret în Acţiune, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică – CeRe, organizează în cadrul Săptămânii Europene a Tineretului “Cursul de formare în lobby şi advocacy”, în perioada 31 mai-2 iunie 2013, la Predeal.

Săptămâna Europeană a Tineretului înseamnă peste cinci sute de evenimente, aşteptate să se desfăşoare în ţările participante la programul Tineret în Acţiune şi în toată Europa. Evenimente organizate cu şi pentru tineri şi având un singur scop: să pună tot ce este legat de tineret în lumina reflectoarelor. 

Scopul cursului pentru care este lansat apelul de participare, în cadrul manifestărilor, îl reprezintă instruirea tinerilor şi a reprezentanţilor organizaţiilor de tineret în utilizarea tehnicilor de lobby şi advocacy pentru soluţionarea problemelor acestora la nivelul comunităţii locale sau regionale.

Advocacy este procesul prin care cetăţenii organizaţi îi influenţează pe factorii de decizie în luarea unei decizii pe un subiect specific.


Lobby este o tactica de advocacy, un instrument în campania de advocacy şi presupune întâlniri directe, formale sau informale, cu factorul de decizie.

Termenul-limită
de înscriere este 12 mai 2013.
Obiectivele cursului, condiţiile de participare, profilul candidatului şi alte informaţii utile sunt disponibile atât pe www.tinact.ro, cît şi pe www.nonformalii.ro.
Săptămâna Europeană a Tineretului este un eveniment propus de Comisia Europeană, care a ajuns deja la cea de-a şasea ediţie.

În România, evenimentul este coordonat de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Sursa: Eurodesk

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here