APDRP si POS Mediu au semnat un act adiţional la Protocolul de Colaborare existent prin care se urmăreşte evitarea dublei finanţări a unor proiecte.

Un comunicat de presă din partea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit arată că APDRP şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu vor colabora prin schimbul de baze de date privind beneficiarii Măsurii 313 – ”Încurajarea activităţilor turistice”, respectiv Axa 4 – ”Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii” din cadrul POS Mediu.

Astfel, în vederea evitării situaţiilor de dublă finanţare, se vor face verificări în bazele de date ale ambelor instituţii, pentru a sesiza dacă proiectele contractate până acum în cadrul Măsurii 313 – „Încurajarea activităţilor turistice”, componenta c) Investiţii în infrastructură la scară mică precum centrele de informare, amenajarea de marcaje turistice etc. şi componenta d) Dezvoltarea şi/sau marketingul serviciilor turistice legate de turismul rural, se află în situaţii de dublă finanţare, atât în ceea ce priveşte beneficiarii, cât şi activităţile derulate.

Cei care se pot găsi în situaţia de a obţine dublă finanţare sunt autorităţile locale şi ONG-urile, beneficiari eligibili ai ambelor Programe.

Sursa: APDRP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here