Patruzeci de parlamentari au inițiat un proiect de modificare și completare a Codului Fiscal, care prevede ca aparținătorii persoanelor cu handicap grav sau accentuat să fie scutiți de plata impozitelor pe imobilul de domiciliu, terenul aferent și autoturismul personal.

Actualul Cod Fiscal prevede ca doar persoanele cu handicap să beneficieze de aceste scutiri, nu și aparținătorii legali ai acestora.

“Prin această propunere considerăm că se face dreptate aparținătorilor legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat, care, deși au același domiciliu cu persoana adultă cu handicap pe care o îngrijesc, nu pot beneficia de prevederile Codului Fiscal”, arată inițiatorii în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Legea nr. 227/2015 Codul Fiscal. Art. 485. Alin. (1) se modifică și se introduce litera g) cu următorul cuprins:

„g) Aparținătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat vor fi scutiți de plata impozitului pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent acesteia, precum și de plata impozitului pe autoturism.”

Inițiativa legislativă a fost pusă în dezbatere publică la Senat, pe 4 aprilie. Indiferent de votul de aici, propunerea trebuie adoptată de Camera Deputaților, camera decizională, pentru a intra în vigoare.

Ai nevoie de Codul fiscal? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF sau MOBI, de AICI!

comentarii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here