6 Decembrie, 2019

AOAR: Pe ce cheltuie guvernanţii banii împrumutaţi?

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) consideră că noi împrumuturi (de ex. pentru realizarea cadastrului în România) de la Banca Mondială vor trebui sa fie precedate de o prezentare publică a ceea ce s-a realizat în acest domeniu pe baza finanţărilor anterioare ale băncii.

Reacţia AOAR vine după ce Ministerul de Finanţe a anunţat că România se pregăteşte să împrumute 500 milioane dolari de la Banca Mondială. Potrivit asociaţiei, enumerarea obictivelor pentru care se folosesc banii “crează senzaţia lipsei de priorităţi în angajarea banilor publici”.

“AOAR nu înţelege amestecul de teme începând cu managementul datoriei publice şi ajungând până la asistenţa socială, această ultimă tema consumând în anii anteriori, fără a se cunoaşte public pe ce, alte 500 milioane euro împrumutaţi de la Banca Mondială de Ministerul Muncii”, se arată în luare de poziţie a asociaţiei.

Citeşte continuarea articolului pe LegalMagazin.ro.

Foto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu