Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că, în perioada 23 – 30 octombrie 2012, la emiterea rovinietelor nu va fi realizabilă automat încadrarea vehiculelor în categoriile prevăzute de legislaţia în vigoare, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.

Mai mult, în cazul rovinietelor cu perioadă de valabilitate mai mică de 12 luni, nu se va înscrie numărul de identificare a vehiculului.

Această restricţie apare ca urmare a faptului că, în perioada menţionată anterior, baza de date a Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) nu va fi actualizată cu informaţiile privind înmatricularea vehiculelor.

Astfel, rovinietele emise se consideră valabile cu condiţia ca acestea să fie achitate pentru categoria corespunzătoare de vehicul, conform celor înscrise în certificatul de înmatriculare, şi în situaţia în care nu există informaţii despre numărul de identificare a vehiculului.

Responsabilitatea stabilirii categoriei vehicului, conform clasificării prevăzute în anexa nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002, cu modificările şi completările ulterioare, revine în exclusivitate solicitantului.

În acest context, CNADNR atrage atenţia utilizatorilor asupra aspectului potrivit căruia, la emiterea rovinietelor cu perioadă de valabilitate de 12 luni, personalul distribuitorului poate solicita certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a vehiculului, în vederea introducerii numărului de identificare a vehicului.

Sursa: CNADNR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here