Senatul a adoptat un proiect care propune anularea pe viață a permisului de conducere, dacă șoferul a provocat un accident soldat cu pierderi de vieți omenești, fiind sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

În conformitate cu informațiile furnizate presei, în anul 2020, la nivel național, 740 de șoferi au fost depistați conducând sub influența alcoolului. În primele șase luni ale anului 2022, 1294 de șoferi au fost identificați sub influența substanțelor psihoactive, iar 13.509 de conducători auto au fost depistați sub influența băuturilor alcoolice, conform datelor oferite de inițiatori.

Deputații susțin că această inițiativă legislativă vine ca o completare la propunerea de intensificare a pedepselor pentru cei care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau drogurilor și cauzează accidente grave, cu consecințe tragice.

Prin proiectul de lege, se propune introducerea unei prevederi care să permită anularea permisului de conducere pe viață pentru șoferii implicați în accidente rutiere soldate cu pierderi de vieți omenești și care erau sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor la momentul producerii accidentului.

Această propunere legislativă pentru modificarea Ordonanței de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost trimisă Camerei Deputaților pentru dezbatere, aceasta având rolul de for decizional în acest caz.

Vezi aici OUG 195/2002

Vezi aici alte articole despre auto

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here