Reprezentanţa Comisiei Europene în România anunţă crearea unei nou secţiuni în cadrul Galei Societăţii Civile, susţinute în anul curent, sub denumirea „2013 – Anul European al Cetăţenilor”, ce are ca scop motivarea şi impulsionarea reprezentanţilor non-profit de a propune idei strategice de proiecte în care se regăsesc obiectivele Anului European al Cetăţenilor.

Cu ocazia aniversării anului acesta a Anului European al Cetățenilor, Reprezentanța Comisiei Europene în România dorește să promoveze proiecte și inițiative ale societății civile care evidențiază modul în care cetățenii pot beneficia în mod direct de propriile drepturi și faptul că aceștia își pot exprima punctul de vedere privind viitorul Europei.

Gala Societăţii Civile este un proiect care promovează şi premiază activitatea sectorului non-profit din România. Noutatea ediţiei din acest an constă în introducerea secţiunii 2013 – Anul European al cetăţenilor, sprijinită şi organizată în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Astfel, organizaţiile non-profit, neguvernamentale pot înscrie, în perioada 13 februarie – 12 martie 2013, propuneri de proiecte ce vor fi iniţiate şi implementate de-a lungul anului 2013.

Descarcă formularul de înscriere dedicat secţiunii! Click aici!

Participanţii care pot depune aplicaţii sunt: asociaţii, fundaţii, federaţii, grupuri de iniţiativă.

Aceştia pot înscrie un număr nelimitat de propuneri de proiecte fără a li se percepe niciun fel de taxe. Participarea la evenimentele Galei este, de asemenea, gratuită.

Sunt eligibile propunerile de proiecte care vizează orice categorie de beneficiari și a căror perioadă de implementare propusă se încadrează în maxim 12 luni și care care au ca scop atingerea unui / a mai multor obiective ale Anului European al Cetățenilor.

Exemple:

– campanii de informare și/ conștientizare asupa drepturilor cetățeanului european;

– proiecte care vizează creșterea gradului de informare al românilor despre statutul lor de cetățeni ai Uniunii Europene, drepturi de care aceștia beneficiază și modul în care acestea se concretizează în viața lor de zi cu zi;

– propuneri de modificări care vizează/ conduc la eliminarea obstacolelor prezente ce împiedică cetățenii să beneficieze pe deplin de drepturile lor în calitate de cetățeni ai Uniunii Europene;

– propuneri de stimulare a participării publice la formularea politicilor Uniunii Europene.

Totodată, pentru a fi acceptate, ideile de proiecte nu trebuie să facă parte dintr-un program sau să fi fost iniţiate/implementate înainte de către aplicanţi.

ATENŢIE! NU sunt eligibile ideile de proiecte propuse de o instituţie de stat sau o companie.

Propunerile de proiecte înscrise în cadrul secţiunii “2013 – Anul European al cetăţenilor” vor fi evaluate şi notate de către membrii juriului după 7 criterii: relevanţă, eficacitate, eficienţă, impact, durabilitate, originalitate, coerenţă.

Procesul de jurizare se va desfășură în perioada 20 martie – 3 mai 2013, evaluarea și notarea ideilor de proiecte propuse realizându-se conform următoarelor norme:

– fiecare membru al juriului va acorda câte o notă pentru fiecare criteriu în parte, în funcție de gradul de îndeplinire a criteriului respectiv;

– notele vor fi acordate pe o scală de la 1 la 5, 1 reprezentând nota minima, iar 5 nota maximă, care poate fi obținută;

– nota de evaluare a unui proiect acordată de un membru al juriului va fi obținută prin media aritmetică a notelor obținute la fiecare criteriu;

– nota finală a unui proiect reprezintă media aritmetică a notelor de evaluare acordate de toți membrii juriului.

Cele mai bune propuneri vor fi anunţate în cadrul Festivităţii de acordare a premiilor Galei Societăţii Civile 2013.

Descarcă şi consultă integral Regulamentul acestei noi secţiuni! Click aici!

Surse: CE şi Gala Societăţii Civile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here