Ordonanţa de urgenţă nr. 130/2021 prevede majorare plafonului neimpozabil şi care nu se cuprinde în baza de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale obligatorii de la suma de 150 lei la suma de 300 lei pentru fiecare persoană şi fiecare eveniment, în cazul cadourilor în bani şi/sau în natură.

Astfel, firmele pot da cadou angajaților, de Paște, până la 300 de lei. De precizat că angajatorul nu este obligat să dea cadouri, acestea fiind opționale.

Cadourile pot fi oferite angajaților cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie. De asemenea, se pot acorda angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

Ultima majorare a plafonului neimpozabil a avut loc în anul 2005. Atunci suma a fost majorată de la 120 de lei, la 150 de lei de persoană, pentru fiecare eveniment.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here