21 Ianuarie, 2018

ANT-ul a luat noi măsuri pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite turiştilor de către hoteluri şi agenţii. Ce s-a schimbat?

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a făcut modificări la Normele metodologice care privesc funcţionarea hotelurilor şi a agenţiilor de turism prin Ordinul nr. 65/2013.

Principala noutate se referă la faptul că personalul restaurantelor, bucătăriilor şi recepţiilor hotelurilor trebuie să fie calificat în proporţie de 100%, indiferent de câte stele are unitatea.

Înainte de această modificare, prevederile în privinţa calificării erau stabilite în funcţie de câte stele avea o unitate de cazare, astfel:

Pentru recepţie

- hoteluri/moteluri de cinci stele: 100%
- hoteluri/moteluri de patru stele: 90%
- hoteluri/moteluri de trei stele: 80%
- hoteluri/moteluri de o stea şi de două stele: 50%

Pentru baruri, restaurante şi bucătării

- hoteluri/moteluri de cinci stele: 90%
- hoteluri/moteluri de patru stele: 80%
- hoteluri/moteluri de trei stele: 60%
- hoteluri/moteluri de o stea şi de două stele: 40%

De asemenea, o nouă prevedere referitoare la agenţiile de turism le obligă pe acestea să aibă cel puţin 50% din personal calificat ca agent de turism-ghid atestat.

Preşedintele ANT-ului, Răzvan Filipescu, a declarat pentru Mediafax că aceste măsuri au fost luate pentru ca turiştii să aibă parte de servicii cât mai bune.

Am urmărit îmbunătăţirea serviciilor oferite către turişti, dar şi a calităţii managementului agenţilor economici. Printre altele, am prevăzut, ca noutate, ca personalul să fie 100% calificat pentru partea de recepţie şi cea de alimentaţie publică din unităţile de cazare. (…) Noi am considerat normal să fie personal calificat 100%, pentru că, indiferent dacă te duci la o stea sau la cinci stele, recepţionerul trebuie să fie calificat şi să ştie să vorbească o limbă străină şi să poată prezenta atracţiile turistice din zona respectivă. Şi la restaurante am considerat că trebuie calificare 100%, pentru că nu îţi poate face mâncare un şofer, de exemplu, a declarat Răzvan Filipescu.

Surse: ANT, Mediafax

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu