23 Iulie, 2018

ANSVSA: De astăzi începe campania de identificare şi înregistrare a câinilor cu stăpân

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a declarat că, începând de astăzi, se lansează campania de identificare şi înregistrare a câinilor cu stăpân. Proprietarii animalelor au posibilitatea identificării și înregistrării lor în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS) până la data de 1 ianuarie 2015.

Vladimir Mănăstireanu a explicat că există sancțiuni în legislație cu amenzi între 2.000 și 10.000 de lei pentru cei care nu își înregistrează câinii. Acesta a spus că există obligativitatea ca toți cei care au câine de rasă comună să îl sterilizeze și să îl identifice.

Potrivit președintelui Colegiului Medicilor Veterinari din România, Viorel Andronie, sterilizarea nu poate să coste mai puțin de 100 de lei pentru un câine mascul și 150 de lei pentru o femelă, iar înregistrarea, care include microciparea, va costa cel puțin 50 de lei. Un microcip costă în medie 2 — 2,5 euro.

Mănăstireanu a precizat că posesorii de câini ar putea beneficia de ajutor material de la autorități și ONG-uri pentru sterilizare și înregistrare.

Află mai multe despre acest subiect AICI!

Sursa: Agerpres.roFoto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu