Potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică pe site-ul Senatului, angajatorii care vor crea noi locuri de muncă în mediul rural vor fi scutiţi de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru persoanele încadrate pe acele locuri.
Este vorba, mai precis, de locuri de muncă create prin înfiinţarea sau dezvoltarea de întreprinderi mici şi mijlocii.
Prevederea va fi valabilă doar dacă pe acele locuri vor fi încadrate persoane pe termen nedeterminat şi dacă acestea vor fi menţinute în activitate cel puţin patru ani. De asemenea, în proiect se prevede că, pentru ca angajatorii să beneficieze de facilitate, persoanele încadrate trebuie să fie în căutarea unui loc de muncă sau şomeri cu domiciliul în mediul rural.
Scutirea de la plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru persoanele încadrate pe respectivele locuri de muncă va fi acordată pentru o perioadă de doi ani.
Prezentul proiect de lege vizează modificarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Acesta poate fi consultat integral AICI (format PDF).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here