Angajații din administrația publică locală vor beneficia, la fel ca cei din administrația centrală, de sporul pentru condiţii de muncă respectiv, a sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă, conform unui proiect de hotărâre de guvern inițiat de Ministerul Dezvoltării.

Prin proiectul de act normativ va fi introdus în lista beneficiarilor prevederilor Regulamentului privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestuia pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Administraţie“ din administraţia publică locală și personalul încadrat la nivelul instituțiilor publice finanțate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice locale, menționat la capitolul I, art. 2 și 4 din Anexa nr. VII a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin proiect, se propune ca mărimea concretă a sporului pentru personalul din administraţia publică locală, prevăzut în anexa nr. VII la Legea-cadru nr. 153/2017 să fie acelaşi cu cel prevăzut pentru personalul din administraţia publică centrală, astfel cum este reglementat la anexa nr. 2 din Regulamentul-cadru aprobat prin H.G. nr. 917/2017.

La anexă, articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins: 

Art. 1 – Prezentul regulament stabileşte locurile de muncă, categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă respectiv, a sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestuia, pentru:

a) familia ocupaţională de funcţii bugetare „Administraţie“ din administraţia publică locală;

b) autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea administraţiei publice locale. 

ARTICOL UNIC – Pentru condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare, mărimea sporului pentru personalul prevăzut la anexa nr. VII la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia personalului din administraţia publică locală, în funcţie de numărul de factori de risc întruniţi, este următoarea:

a) spor de la 6,1% până la 10% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 4 factori de risc din cei prevăzuţi la art. 4 din regulament;

b) spor de la 3,1% până la 6% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 3 factori de risc din cei prevăzuţi la art. 4 din regulament;

c) spor de până la 3% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 2 factori de risc din cei prevăzuţi la art. 4 din regulament.” 

Până la data de 18 martie, proiectul a fost supus dezbaterii publice, astfel că persoanele interesate puteau trimite sugestii sau opinii pe adresa Ministerului Dezvoltării. După această perioadă, proiectul va fi adoptat în Guvern.

Ai nevoie de Legii-cadru nr. 153/2017? Poți cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

1 COMENTARIU

  1. mai avem ceva de plată acestor lipitori care devalizează visteria unei națiuni proaste ce știe a merge doar cu căciula în mînă prin instituții .trebuie împuținați acesti trîntori care sînt în cîrdășie împotriva celor ce produc bunuri materiale necesare tuturora .funcționarul a fost și va fi plaga unei societăți.ce conducători diriguie această națiune?.sau voi cu voi împotriva NOASTRĂ ,idioților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here