Legea nr. 188/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Legea intră în vigoare astăzi, 24 august, şi prevede ca angajații din construcția de nave să poată beneficia de reducerea vârstei de pensionare. Legea se referă doar la o anumită categorie de salariaţi:

„Sectorul construcții nave, pentru personalul care își desfășoară activitatea în următoarele activități specifice: control nedistructiv cu radiații ionizante, izolare cu vată minerală, galvanizare, sablare/zincare, vopsitorie, sudură, montare/demontare schele, lăcătușerie montaj, tubulatură montaj, polizare montaj, mecanică montaj, electrică montaj,” prevede textul legii.

Aceşti salariaţi vor beneficia, potrivit legii, de o reducere a vârstei standard de pensionare cu 13 ani în cazul unui stagiu de cotizare de 25 de ani.

O altă prevedere a legii se referă la vârsta minimă de pensionare. Pentru femeile care activează în construcția de nave – 50 de ani pentru femei; pentru bărbaţi – 52 de ani.  

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here