7 Decembrie, 2019

ANAF: Un nou mod de a depune Declaraţia unică

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală e emis un comunicat de presă prin care anunţă un nou mod de a completa şi depune online Declaraţia unică, dezvoltând o aplicaţie informatică dedicată, care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/ .

Completarea şi depunerea declaraţiei unice prin această aplicaţie se poate realiza doar cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual.

 site declaratie unica

ANAF recomandă utilizarea din timp a aplicației dedicate completării și depunerii online a Declarației unice, pentru a se evita îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistrați simultan în sistem.

Reamintim că, în cadrul şedinţei de ieri a Guvernului, a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care se prelungeşte termenul limită pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice care realizează venituri extra-salariale (formularul 212) până la 31 iulie 2018.

Contribuabilii care depun electronic Declarația unică beneficiază de bonificația de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificaþie de 5% se acordă, de asemenea, şi pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Ai nevoie de OpANAF nr. 888/2018 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a formularului (212) – Declarație unică? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Un comentariu

 • Răspunde
  Teo
  iulie 16 2018

  O noua aplicatie, o noua eroare… Chiar nu se poate mobiliza anaful sa ia un hosting mai bun?

  Sesiunea nu a putut fi stabilita
  Eroare
  Pentru asistenţă tehnică, vă rugam să completaţi formularul de contact.
  Pentru o sesiune nouă vă rugăm să inchideţi browserul şi să deschideţi unul nou.

Scrie un comentariu