25 Februarie, 2018

ANAF-ul pregăteşte un nou formular fiscal. Ce contribuabili sunt vizaţi?

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin pentru aprobarea Procedurii de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente. Proiectul include şi un nou formular fiscal (cu numărul de identificare 013).

Potrivit referatului de aprobare, de la 1 iulie 2013 (prin Legea nr. 168/2013) a fost introdusă obligaţia persoanelor juridice străine care-şi desfăşoară activitatea în România prin intermediul mai multor sedii permanente să stabilească unul dintre aceste sedii ca sediu permanent (pentru îndeplinirea obligaţiilor fiscale). Sau, dacă e vorba de un singur sediu, acesta să fie considerat cel permanent.

De asemenea, contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activităţi (în România, la data de 30 iunie 2013) prin unul/mai multe sedii permanente sunt obligaţi să depună declaraţia de înregistrare fiscală între 1 şi 31 iulie 2013. Declaraţia 013 va fi însoţită de Anexa la formular.

Iată cum arată prima pagină a proiectului de formular “Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente” (formular 013):

013
Sursa: ANAF

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu