20 Iunie, 2019

ANAF: Se modifică formularele de înregistrare fiscală a contribuabililor!

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va modifica formularele de înregistrare fiscală a contribuabililor, ca urmare a unor schimbări legislative, potrivit unui proiect de ordin lansat în dezbatere publică.

Este vorba, mai precis, de:

- formularul (010) “Declaraţie de înregistrare fiscală / Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”;
- formularul (030) “Declaraţie de înregistrare fiscală / Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice străine”.

CE SE MODIFICĂ LA FORMULARUL 010?

În formular, datele privind vectorul fiscal vor fi completate cu impozitul pe construcţii (care se aplică de la 1 ianuarie 2014) şi taxele aferente activităţilor din domeniul jocurilor de noroc.

Totodată, secţiunea referitoare la reprezentantul contribuabilului va fi completată cu o nouă categorie: plătitorul de venit.

Consultă formularul 010: forma actuală / forma propusă (fişiere PDF).

CE SE MODIFICĂ LA FORMULARUL 030?

La fel ca la formularul 010, la formularul 030 se va completa secţiunea referitoare la reprezentantul contribuabilului cu o nouă categorie: plătitorul de venit.

Consultă formularul 030: forma actuală / forma propusă (fişiere PDF).

***

De asemenea, proiectul de ordin vine cu modificări şi la instrucţiunile pentru completarea celor două formulare.

Un alt aspect demn de menţionat este folosirea noii sigle a ANAF-ului pe aceste formulare (în acord cu prevederile Ordinului ANAF nr. 3504/2013).

Proiectul de Ordin privind modificarea Ordinului ANAF nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor poate fi consultat integral AICI (fişier PDF).

Sursa: ANAF | Foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu