Agenția Națională de Administrare Fiscală anunţă despre actualizarea documentației tehnice SAF-T. Instituţia a publicat un nou set de documente ce detaliază elementele obligatorii și opționale încorporabile la nivelul noului model declarativ SAF-T.

La începutul lunii august, aceste documente au fost actualizate și completate cu programul de validare și un fișier de test, menite să faciliteze implementarea functionalităților necesare de către dezvoltatorii de soft.

Astfel, ANAF a publicat următoarele documente și informații în vederea conformării la depunerea Declarațiilor informative D406 și D406T:

  1. Modul VALIDATOR SAF-T (Soft-J) „kit duk_SAFT.zip”– cod executabil compilat pentru verificarea fișierelor standard de control fiscal (SAF-T) în format XML, de către contribuabili și/sau dezvoltatori de aplicații, inclusiv Fișier Citeștemă, cu rolul de a explica modul de utilizare a DUKIntegrator;
  2. Fișiere de test pentru VALIDATOR SAF-T – 14 fișiere de test, cu exemple de utilizare, care parcurg toate tipurile de înregistrări valide cu coduri de TVA, WHT și planul de conturi pentru societăți comerciale generale. Acestea trebuie tratate ca fiind modele de completat, unitare, și nu vizează nicio categorie de contribuabili în mod expres;
  3. Schema SAF-T versiunea 4.1.1. din data de 05.08.2021 – completată, actualizată și extinsă;
  4. Schema XSD pentru SoftJ versiunea 2.3. din data de 05.08.2021 – completată, actualizată și extinsă;
  5. Formular electronic D406T „Model – raport SAF-T pdf cu xml atasat – date valide – valori din nomenclator TVA” – declarația informativă D406 fișieru standard de control fiscal (SAF-T) – versiunea TEST pentru testare (D406T), cu valori din nomenclatoarele sistemului ANAF SAF-T;
  6. Instrucțiuni de utilizare pentru contribuabili a Modulului Validator (DUKValidator) – asistență contribuabili pentru pregătirea Declarațiilor Informative D406 și D406T – Fișierul standard de control fiscal (SAF-T);
  7. GHIDUL CONTRIBUABILULUI pentru pregătirea și depunerea DECLARAȚIEI INFORMATIVE D406 FIȘIERUL STANDARD DE CONTROL FISCAL (SAF-T), versiunea 2.0 din data de 06.08.2021.

ANAF mai subliniaza faptul că informările cu privire la specificațiile tehnice au fost realizate succesiv, în funcție de etapele proiectului și de eventualele actualizări ale acestora, astfel încât contribuabilii să fie permanent la curent cu cele mai recente versiuni ale documentației tehnice.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here