Modificarea priveşte Ordinul ANAF nr. 2289/2010 pentru aprobarea Procedurii privind emiterea şi comunicarea unor acte administrative pentru debitorii care înregistrează obligaţii fiscale restante sub o anumită limită, iar actul modificator este OPANAF nr. 380/2014, în vigoare de la 14 martie, data publicării în Monitorul Oficial nr. 184/2014.

O primă modificare se regăseşte chiar în conţinutul ordinului nr. 2289/2010 şi priveşte creanţele fiscale restante aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, al căror plafon este prevăzut de Codul de procedură fiscală pentru anulare. Potrivit noii reglementări, acestea se scad din evidenţele fiscale în primele şapte zile ale anului următor.
O a doua modificare priveşte Procedura şi se referă la:

    • obligaţiile de plată cu scadenţa până la data de 1 iulie 2013 care se sting după această dată: deciziile referitoare la obligaţiile de plată accesorii reprezentând penalităţi de întârziere se emit o singură dată, trimestrial, pentru obligaţiile fiscale principale care au împlinit 90 de zile de la scadenţă, cu excepţia situaţiei în care acestea au fost stinse parţial sau total, după caz;
    • obligaţiile de plată cu scadenţa până la data de 1 iulie 2013, în situaţia în care la împlinirea termenului de 180 de zile prevăzut la pct. 3.1 din Procedură se constată că există obligaţii fiscale principale restante în această perioadă, care nu au depăşit 90 de zile de la scadenţă, pentru acestea nu se vor emite decizii referitoare la obligaţiile de plată accesorii reprezentând penalităţi de întârziere.
——————————(P)——————————

Lege5
 a creat instrumentul ideal pentru a vă ajuta să vizualizaţi prin comparare textul unui act normativ aşa cum era el înainte de modificare şi textul modificat, cu evidenţierea modificărilor.
Prin evidenţierea modificărilor la nivel de paragraf, Lege5 vă ajută să identificaţi mai repede şi cu uşurinţă modificările, astfel încât să luaţi decizii corecte şi să lucraţi eficient.
Aflaţi mai multe despre Lege5 – care este disponibil în variantele OnlineDesktop şi Mobile – de AICI.
ps_evid_mod
Foto articol: Sxc.hu

comentarii

1 COMENTARIU

  1. Daca tot s-au facut reglementări cum se face ca nu s-aau facut și verificări ale unor încasări petrecute in baza de date dar pentru care s-a tăiat chitanta?Am primit înștiințare ca sunt restant cu o amenda din 2009 !!! Daca am dat telefon mi s-aa raspuns ca s-a omis introducerea chitantei in calculator!!! După atâția ani?…si banii..cine mai știe in ce buzunar au ajuns!!!….si câte din-astea or mai fi?!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here