Legea nr. 257/2022 privind stabilirea unor măsuri referitoare la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 22/2022 pentru abrogarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România va intra în vigoare la 30 iulie 2022.

Legea prevede că amenzile contravenţionale aplicate pentru nepunerea formularului digital de intrare în România, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare.

Sumele de bani achitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, reprezentând amenzi contravenţionale se restituie la cererea contravenientului depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei  care urmează în 15 zile să stabilească procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani prevăzute.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here