Pentru a stimula cetăţenii să îşi plătească amenzile rutiere, senatorii propun ca cei care o fac în termenul prevăzut de lege, “în cel mult 48 de ore”, să beneficieze şi de reducerea sancţiunii contravenţionale complementare, cea de suspendare  a permisului de conducere pe o perioadă limitată de timp.

Nu numai că încasările la buget ar creşte, ci va scădea numărul de procese în care oamenii contestă sancţiunile rutiere primite, mai spun iniţiatorii proiectului de completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Practic, se propune introducerea unui nou alineat, după alineatul 5, la articolul 109, cu următorul cuprins:

(51) Contravenientul sancţionat cu amendă şi sancţiunea contravenţională complementară prevăzută la art. 96 alin. 2 lit b, care achită amenda în condiţiile prevăzute la alin. 5, beneficiază de reducerea cu jumătate a perioadei de timp pentru care s-a dispus prin proces-verbal de constatare suspendarea exercitării dreptului său de a conduce“ .

În acest moment, la Senat, se află în dezbatere publică mai multe iniţiative care modifică sau completează legile şi ordonanţele de guvern care privesc circulaţia pe drumurile publice. Fiecare proiect legislativ priveşte doar o anumită chestiune legată de regulile privind dotările maşinilor sau pe cele privindu-i pe şoferi, astfel că un grup de senatori a iniţiat chiar un proiect nou de Cod Rutier, în care să se adune toate aceste propuneri din ultima vreme.

Ai nevoie de OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua as avea o antrebare amenzile ce nu vin prin posta an cat timp se platesc pentruca politaiu care mo amendat o spus sa o platesc cand vreau an schimb pe amenda scrie an 48 de oare va multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here