Hrănirea câinilor fără stăpâni ar putea deveni, în curând, contravenţie amendată cu sume de până la 5.000 de lei. Această prevedere va fi introdusă în proiectul de modificare a Hotărârii din 2009 privind controlul reproducţiei câinilor în Capitală, a declarat coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu.

Citat de Agenţia Mediafax, dl. Răzvan Băncescu a declarat că această decizie a fost luată în urma comentariilor şi propunerilor făcute la proiectul pentru modificarea Hotărârii CGMB nr. 243/2009 privind controlul reproducţiei câinilor în Municipiul Bucureşti, în perioada în care acesta s-a aflat în dezbatere public.

“Nu urmărim să amendăm un copil care aruncă un biscuite unui câine pe stradă. Urmărim să reducem numărul agresiunilor câinilor fără stăpân îndreptate către cetăţeni”, a spus coordonatorul de proiect.

Acesta a oferit şi un exemplu – zona din Drumul Taberei situată între numerele 30 şi 38, unde din 112 petiţii adresate municipalităţii, 80 aveau ca obiect agresarea cetăţenilor de haite de câini fără stăpân, concomitent fiind reclamată şi hrănirea animalelor în parcarea din zonă sau în faţa blocurilor de către localnici.

Potrivit coordonatorului de proiect al ASPA, propunerea de amendare a celor care dau de mâncare câinilor fără stăpân are la bază şi rezultatele mai multor studii făcute în acest sens. În acest sens, în urma unui studiu făcut de Institutul Superior de Sănătate din Italia a reieşit faptul că agresivitatea câinilor creşte din cauza organizării animalelor în haite, lucru care se întâmplă, în primul rând, atunci când acestea sunt hrănite în grup.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here