Programatorii cu studii medii vor fi scutiți de impozitul pe venit de 16% începând din anul 2018, și nu din 2017, așa cum s-a anunțat în programul de guvernare. Ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu a explicat că întârzierea este din cauza fostului guvern, care a exclus programatorii din sectorul outsourcing, de la scutirile impozitului pe venit.

Pentru a-i pune din nou în această categorie, trebuie emis un ordin de ministru și analizată problema, lucru demarat deja cu asociațiile patronale, companiile și alte autorități ale statului.

„În luna decembrie a anului trecut, Guvernul anterior a dat un ordin care să faciliteze accesul la această facilitate pentru start-up-uri, însă prin adăugarea unei sintagme de tip programe finale sau componente a unor componente finale au exclus complet piaţa de outsourcing, deci toată industria de outsourcig  IT din România, care este cea mai mare parte din acest sector IT nu mai beneficiază de această scutire”, a explicat ministrul, în ședința de Guvern de miercuri.

Conform oficialului, în programul de guvernare este prevăzută, în trimestrul III, finalizarea și extinderea acestei facilități atât pentru studiile medii, cât și pentru alte modele de afaceri. Printre acestea din urmă, sunt enumerate business-urile pentru medici și cercetare, din domeniul sănătății.

Dacă specialiștii se vor încadra cu termenele până la finalul acestei veri, Jianu a spus că aplicarea va fi, cu siguranță, de la 1 ianuarie 2018.

Legislația actuală prevede scutirea impozituui pe venit de 16% doar pentru programatorii cu studii superioare.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here