Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, oraşele sunt înfrumuseţate cu tot felul de instalaţii electrice, iar fiecare persoană aşteaptă Crăciunul cu casa împodobită!

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România vă sfătuieşte să fiţi atenţi atunci când cumpăraţi instalaţii electrice pentru Crăciun.

Potrivit unui raport al Uniunii Europene, consumatorii sunt avertizaţi că 30% dintre instalaţiile luminoase de Crăciun constituie un „risc de siguranţă major” în locuinţe.

Ca urmare a acestui raport, ANPCPPSR vă sfătuieşte să fiţi un cumpărător vigilent şi să achiziţionaţi instalaţii electrice de la comercianţi de încredere, care garantează respectarea normelor de siguranţă. Încercaţi să evitaţi comercianţii ambulanţi care nu vă oferă garanţii pentru produsele pe care le cumpăraţi.

De asemenea, nu lăsaţi niciodată instalaţiile electrice în funcţiune pe timpul nopţii sau atunci când nu există nicio persoană în casă!

Dacă aveţi suspiciuni cu privire la noile instalaţii achiziţionate, nu vă asumaţi niciun risc! Returnaţi-le magazinului de unde le-aţi cumpărat şi nu ezitaţi să faceţi o reclamaţie.

Când vorbim despre problemele cele mai frecvente în cazul podoabelor de Crăciun amintim că, în cazul a 30,4% din instalaţiile luminoase examinate, s-au constatat probleme grave de neconformitate, care produc riscuri sporite de electrocutare sau de incendiu, sau chiar de ambele tipuri.

Sursa :  ANPCPPSR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here