ACTUALIZARE (5 apr): Toate lucrările candidaţilor de la proba scrisă a celui de-al treilea concurs pentru inspectori antifraudă au fost recorectate, potrivit unui anunţ al Fiscului.

Acest lucru a fost necesar deoarece două întrebări (plus răspunsurile aferente) din două variante diferite “nu au fost suficient de specifice, permiţând existenţa unor interpretări”.

Textul anunţului:

Având în vedere:

  • prevederile art. 7 din H.G. nr. 677/2013, conform căruia Comitetul de organizare stabileşte punctajele maxime pentru fiecare dintre subiecte şi baremul de corectare a acestora,
  • faptul că la întrebarea nr. 15 din varianta A a grilei de concurs şi la întrebarea nr. 18 din varianta B a grilei de concurs a fost stabilită o singură variantă de răspuns, însă textul întrebărilor şi al răspunsurilor nu au fost suficient de specifice, permiţând existenţa unor interpretări din actele normative prevăzute în bibliografia de concurs şi practica judiciară,
  • respectarea principiilor competiţiei deschise, profesionalismului, transparenţei, precum şi cel al egalităţii de şanse şi accesului liber pentru fiecare persoană care îndeplineşte condiţiile legale de participare la concurs,

Comitetul de organizare a hotărât în unanimitate următoarele:

  • recorectarea tuturor lucrărilor de către comisiile de examinare şi evaluare; 
  • anularea celor două întrebări de la cele două variante ale subiectului extras, tuturor participanţilor urmând a li se acorda punctajul corespunzător unui răspuns corect la respectiva întrebare (2,5 puncte), indiferent ce variantă de răspuns au ales.

Situaţia privind recorectarea tuturor lucrărilor este accesibilă AICI (PDF).

Rezultatele iniţiale ale probei scrise sunt accesibile AICI (PDF), iar rezultatele contestaţiilor la această probă sunt accesibile AICI (PDF).

Potrivit sursei citate, proba de interviu a concursului va fi susţinută începând cu data de 9 aprilie. Programarea pe zile a candidaţilor va fi afişată în data de 7 aprilie.

__________

ŞTIREA INIŢIALĂ (28 mar): Proba scrisă a celui de-al treilea concurs pentru inspectori antifraudă se va ţine pe 29 martie (ora 10:00) la sediul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) din Splaiul Independenţei nr. 313.

Potrivit unui anunţ al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), accesul candidaţilor în clădire şi săli se face pe baza cărţii de identitate sau a paşaportului.
Candidaţii vor avea acces în clădirile UPB-ului începând cu ora 8:00.
Repartizarea pe săli poate fi consultată în următoarele fişiere PDF:
Comisia 1 – Direcţia Regională de Antifraudă Fiscală Suceava
Comisia 2 – Direcţia Regională de Antifraudă Fiscală Constanţa
Comisia 3 – Direcţia Regională de Antifraudă Fiscală Sibiu
Comisia 4 – Direcţia Regională de Antifraudă Fiscală Alexandria
Comisia 5 – Direcţia Regională de Antifraudă Fiscală Constanţa (2)
Comisia 6 – Direcţia Regională de Antifraudă Fiscală Suceava (2)
Candidaţii s-au putut înscrie până pe 12 martie, iar rezultatele selecţiei dosarelor au fost afişate pe 21 martie.
Atenţie! La proba scrisă se pot prezenta doar candidaţii admişi în urma selecţiei dosarelor.
Pentru mai multe informaţii despre concurs, puteţi consulta integral regulamentul de desfăşurare.

În continuare găsiţi câteva informaţii despre proba scrisă, interviu şi rezultatele finale.

PROBA SCRISĂ

Proba scrisă va consta în rezolvarea unor teste-grilă.
Această probă are drept scop testarea cunoştinţelor teoretice necesare ocupării funcţiei publice pentru care se organizează concursul.
Comisia de concurs va stabili durata probei în funcţie de gradul de dificultate şi complexitate al subiectelor. Aceasta nu va putea depăşi trei ore.
După afişarea rezultatelor, candidaţii nemulţumiţi vor avea două zile lucrătoare la dispoziţie pentru a formula contestaţii.

INTERVIUL

Interviurile vor fi susţinute în faţa membrilor comisiilor de examinare şi evaluare. La acestea vor participa doar candidaţii declaraţi admişi la proba scrisă.
Scopul interviului este testarea abilităţilor impuse de funcţie, a aptitudinilor şi cunoştinţelor profesionale ale candidaţilor.
Interviurile se vor susţine într-un termen de două zile lucrătoare de la soluţionarea contestaţiilor la proba scrisă.

BIBLIOGRAFIA

Bibliografia de concurs constă în următoarele acte normative:
 OUG nr. 74/2013;
 HG nr. 520/2013;
 L nr. 31/1990;
 Codul fiscal şi Normele de aplicare;
 Codul de procedură fiscală şi Normele de aplicare;
 Codul vamal şi Regulamentul de aplicare;
 L 82/1991;
 OUG 44/2008;
 Ordinul MFP nr. 2226/2006;
 Ordinul MFP nr. 3512/2008;
 Ordinul MFP nr. 3055/2009;
 Ordinul MFP nr. 1040/2004;
 Ordinul ANAF nr. 76/2010;
 Ordinul ANAF nr. 3596/2011;
 Regulamentul (UE) nr. 904/2010;
 Regulamentul (UE) nr. 389/2012;
 L nr. 241/2005;
 L nr. 656/2002;
 OG nr. 15/1996;
 HG nr. 92/1996;
 OUG nr. 28/1999;
 HG nr. 479/2003;
 L nr. 12/1990;
 OUG nr. 12/2006;
 Ordinul MFP nr. 664/2012;
 OG nr. 99/2000;
 OG nr. 2/2001;
 L nr. 188/1999;
 L nr. 7/2004;
 L nr. 78/2000;
 L nr. 161/2003.

REZULTATELE FINALE

Rezultatele finale ale concursului vor fi afişate în termen de maximum trei zile lucrătoare de la comunicarea rezultatelor din etapa interviului.
Pentru a fi declarat admis, un candidat trebuie să treacă cu succes de proba scrisă şi de interviu şi să aibă cel mai mare punctaj dintre candidaţii care au concurat pentru acelaşi post.
Propunerile de numire a candidaţilor declaraţi admişi la concurs vor fi înaintate de preşedintele comisiei de concurs preşedintelui Agenţiei (în cel mult trei zile lucrătoare de la afişarea rezulatelor finale).
Apoi, în cel mult 15 zile calendaristice de la data primirii propunerilor de numire, candidaţii admişi vor fi numiţi în funcţiile publice pentru care au candidat.
» Regulamentul de desfăşurare a concursului/examenului pentru ocuparea funcţiei publice specifice de inspector antifraudă în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) este accesibil integral AICI.
Sursă: ANAF | Foto: Sxc.hu

1 COMENTARIU

  1. Si-au dat seama ca le raman posturile neocupate si acum dreg busuiocul cu un artificiu ilegal. Nu au baza legala ca in timpul examenului sa schimbe punctajul. Sigur a cazut la scris cine nu trebuia si acum ii salta nota pentru ca oricum pe restul din cei saltati ii vor pica la interviul care nu se poate contesta. *** Daca aveti sange in instalatie anulati examenul altfel e clar ce urmariti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here