Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a publicat forma revizuită a Ghidului solicitantului pentru schema de ajutor de minimis pentru IMM-uri. Totodată, a fost introdusă procedura de depunere online a cererilor de acord pentru finanţare.
Urmare a publicării în Monitorul Oficial al României nr. 424/2013 a HG nr. 453/2013 pentru modificarea şi completarea HG nr. 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de IMM-uri, precum şi a rezultatului consultărilor publice realizate în perioada 13.05.2013 – 12.07.2013, Ministerul Finanţelor Publice publică «Ghidul solicitantului» în forma revizuită şi Formularele aferente Cererii de acord pentru finanţare în format editabil, se arată în comunicatul de presă al instituţiei.
Prima sesiune de depunere va avea loc între 16 august şi 31 octombrie 2013, în limita bugetului anual alocat. 400 de milioane de lei este bugetul maxim al schemei de ajutor de minimis.
Potrivit sursei citate, cererile de acord vor fi validate în urma înregistrării online, iar apoi va fi necesară trimiterea acestora la Registratura generală a MFP-ului, împreună cu documentele justificative (conform prevederilor HG nr. 274/2013), prin poştă sau curier.
• Descarcă „Ghidul solicitantului” (forma revizuită / format PDF)

Principalele modificări aduse de HG nr. 453/2013:

• extinderea cheltuielilor considerate eligibile prin includerea cheltuielilor legate de realizarea şi achiziţia de construcţii având ca destinaţie prestarea altor servicii;

• eliminarea obligativităţii demonstrării eficienţei economice a întreprinderii solicitante de ajutor de minimis (în următorii trei ani de la finalizarea investiţiei) prin încadrarea în indicatorii prevăzuţi în cadrul studiului tehnico-economic;

• lărgirea sferei de documente care atestă dreptul pe care îl are întreprinderea solicitantă de ajutor de minimis asupra terenului (în cazul realizării de construcţii) şi asupra construcţiilor care reprezintă locaţia realizării investiţiei (în cazul achiziţionării de echipamente).

Sursa: MFP

1 COMENTARIU

  1. Toata stima si consideratia pentru colectivul care a corectat (elaborat) noul ghid al solicitantului pt minimis 2013 (revizia 1 ) !! Clar, exact, concis, informatie maxima in cuvinte exacte, putine, eficiente, nestufoase.Daca acest lucru se realiza cu cel putin 2-3 ani in urma, la POS CCE, POR, PNDR, absorbea si Romania macar 60-70% din fonduri. O mai fi cate ceva de corectat, dar „e de bine!”. Se pare ca cineva bine intentionat a pornit sa faca putina ordine in coordonarea fondurilor.Succes si mi ales spor la deparazitare!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here