21 August, 2019

Ajutorul anual pentru veteranii și văduvele de război se mărește cu 10%

Ministerul Muncii va adopta o hotărâre prin care majorează ajutorul anual acordat veteranilor și văduvelor de război cu 10,7%. Este vorba despre suma alocată pentru suportarea unei părți din cheltuielile cu chiria, energia electrică, energia termică, sumă pe care o achită ministerul Muncii prin casele teritoriale de pensii.

Proiectul actului normativ a fost postat în dezbatere publică și este argumentat de creșterea prețurilor, în luna iulie 2017 cu peste 8% față de aceeași perioadă a anului trecut. “Având în vedere și creșterile prognozate pentru trimestrul IV 2017, precum și faptul că în decursul a doi ani, 2015 și 2016, s-a menținut același nivel al ajutorului, propunem ca ajutorul anual să fie majorat cu 10,5%. Astfel, acesta va crește de la 335 lei la 370 lei”, susțin reprezentanții instituției în nota de fundamentare a proiectului. 

Art. 1 – Veteranii de război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război în afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza acţiunii mijloacelor de luptă ale războiului, beneficiază în anul 2017 de un ajutor anual în cuantum de 370 lei/persoană pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.

Art. 2 – Sumele pentru plata ajutorului prevăzut la art.1, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestora la beneficiari, se suportă din bugetele Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii. 

Ajutorul anual are ca scop susținerea veteranilor de război, văduvelor de război precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice. Confor statisticilor de la Ministerul Muncii, de ajutorul anual vor beneficia 10.066 persoane, din care 9.438 persoane plătite de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, 327 persoane plătite de Ministerul Apărării Naționale, 300 persoane plătite de Ministerul Afacerilor Interne şi o persoană plătită de Serviciul Român de Informaţii. 

comentarii

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu