8 Decembrie, 2019

Ajutorul anual pentru veteranii de război, văduvele de război şi accidentaţii de război ar putea fi mărit

Anumite categorii de persoane ar putea beneficia de o mărire a ajutorului anual primit de la stat pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, potrivit unui proiect de hotărâre lansat în dezbatere publică.

Veteranii de război, văduvele de război şi accidentaţii de război în afara serviciului ordonat (care au suferit o infirmitate din cauza acţiunii mijloacelor de luptă ale războiului) vor beneficia în 2013 de un ajutor anual în cuantum de 265 de lei/persoană. Ceea ce înseamnă o creştere de 35 de lei.

În 2012, cuantumul acestui ajutor anual a fost de 230 de lei/persoană, potrivit HG nr. 1171/2012.

Ajutorul va fi acordat din bugetele Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii.

Acest ajutor anual este acordat în baza prevederilor art. 16 lit. g) şi art. 18 din Legea nr.44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război.

» Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI (fişier PDF).
comentarii

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu