A fost adoptată Hotărârea de Guvern privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 421/2018 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea producţiei de opere audiovizuale pe teritoriul României.

Această hotărâre prevede extinderea perioadei de aplicare a programului de atragere a investițiilor în producția de opere audiovizuale până la 31 decembrie 2026, împreună cu majorarea pragului maxim anual cu 40 de milioane de lei, conform cerințelor legislative europene – de la 233 de milioane de lei la 273,6 milioane de lei pe an.

De asemenea, sunt aduse clarificări privind etapele procedurii specifice schemei de ajutor de stat, astfel încât resursele bugetare să fie alocate prin semnarea acordurilor de finanțare după implementarea proiectului și cheltuirea bugetului în România.

Această inițiativă guvernamentală are ca scop atragerea unor investiții semnificative în producția de filme în România, estimându-se că suma totală va depăși 350 de milioane de euro.

Vezi aici Hotărârea nr. 247/2024

Vezi aici Hotărârii Guvernului nr. 421/2018

Vezi aici alte articole despre opere audiovizuale

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here